REGULAMENTUL OFICIAL

de organizare si desfasurare a evenimentului

“The Color Run Night 2017″

9 septembrie 2017 Bucuresti

SECTIUNEA 1. ORGANIZATORII SI REGULAMENTUL OFICIAL AL COMPETITIEI

Competitia ”The Color Run Romania” (denumita în cele ce urmeaza “Competitia”) este organizata de catre Kick Off Events si are drept scop promovarea alergarii în aer liber si a unui stil de viata sanatos.
The Color Run™ – cunoscuta si drept ”Happiest 5k on the Planet” – este o cursa euforica in culori, care celebreaza sanatatea, bucuria si originalitatea.

Participantii la Competitie sunt obligati sa respecte termenii si conditiile din prezentul Regulament Oficial al Competitiei (denumit în continuare “Regulament Oficial”).
Regulamentul Oficial este întocmit si va fi facut public conform legislatiei aplicabile în Romania, fiind disponibil in mod gratuit oricarui solicitant pe site-ul thecolorrun.ro si la locul de desfasurare a Competitie.

Prin participarea la aceasta Competitie, participantii sunt de acord sa respecte si sa se conformeze tuturor prevederilor, termenilor si conditiilor prezentului Regulament Oficial si ale legislatiei in vigoare aplicabile si sa semneze declaratia pe proprie raspundere pusa la dispozitie de catre Organizatori cu ocazia inscrierii, precum si in ziua concursului, la momentul validarii înscrierii.

 

SECTIUNEA 2. PERIOADA SI ZONA DE DESFASURARE A COMPETITIEI

2.1. Data si locul desfasurarii Competitiei:

Evenimentul va avea loc in ziua de sambata, 9 septembrie 2017, la Biblioteca Nationala, incepand cu ora 17:00 (zona de inscrieri si aria de concurs sunt marcate pe harta oficiala de pe site).

Traseul de desfasurare a intrecerilor va fi insemnat cu banda de delimitare si va avea in anumite puncte, stabilite anterior, persoane din partea organizatorilor, comisari de traseu. Acestia sunt responsabili pentru parcurgerea traseului in deplina siguranta de catre toti competitorii, precum si cu respectarea de catre concurenti a regulilor prevazute in prezentul regulament.

Competitia se desfasoara conform mecanismului Competitiei, asa cum este acesta detaliat in Sectiunea 3 din prezentul Regulament.

 

SECTIUNEA 3. MECANISMUL COMPETITIEI

3.1. Participantii si desfasurarea Competitiei

Aceasta competitie se adreseaza oricaror pasionati de alergare, oricarei persoane careia starea de sanatate ii permite o alergare pe distanta de 5km.

Axata mai putin pe timpii de alergare si mai mult pe distractia nebuna, The Color Run™ este o cursa necronometrata de 5 kilometri, in cadrul careia mii de participanti sunt vopsiti din cap pana-n picioare in diverse culori, la finalul fiecarui kilometru parcurs.

Nu exista limita de varsta, nici superioara, nici inferioara – evenimentul fiind deschis oricarei persoane care respecta regulamentul evenimentului.

Participantii cu varste de sub 6 ani in data desfasurarii evenimentului pot participa in mod GRATUIT, doar in cazul in care sunt inscrisi si insotiti de catre unul dintre parinti sau tutorele legal, iar acesta a platit taxa de participare la eveniment.

Participantii cu varste intre 6 si 14 ani pot participa, prin inscriere si plata taxei de participare, insa trebuie insotiti OBLIGATORIU de catre unul dintre parinti sau tutorele legal, iar acesta este inscris si a platit taxa de participare la eveniment.

Participantii cu varste intre 14-18 ani pot participa fara a fi insotiti de catre unul dintre parinti sau tutorele legal, prin inscriere si plaxa taxei de participare, insa trebuie sa prezinte in momentul ridicarii kitului de participare o declaratie pe propria raspundere semnata de unul dintre acestia. Documentul va fi disponibil online, pe site-ul evenimentului, in perioada 31 august -9 septembrie 2017.

Este strict INTERIZA participarea la eveniment cu biciclete, role, trotinete sau orice alt mijloc de deplasare, cu exceptia persoanelor cu dizabilitati in fotoliu rulant.

In zona de start, sosire, precum si pe traseul competitiei este strict INTERZISA participarea cu animale de companie, indiferent de dimensiunea si tipul acestora.

3.2. Traseul de concurs

Traseul de concurs exact poate fi vizualizat pe site-ul oficial.

Traseul de concurs va fi semnalizat de catre organizatori prin benzi de delimitare (garduri/balize de semnalizare amplasate la intersectiile cu diverse strazi adiacente) si va fi supravegheat de comisari (arbitri) de cursa, amplasati in diferite puncte ale traseului.

Mai multe detalii despre traseu pot fi gasite si pe pagina evenimentului de pe site-ul oficial: http://thecolorrun.ro/

3.3. Inscriere

Inscrierea participantilor se face completand formularul online de pe site-ul http://thecolorrun.ro/.

Data limita pentru inscrierile online este 8 septembrie 2017, ora 21:59 sau in limita locurilor disponibile.

Organizatorii isi asuma angajamentul ferm ca nu vor folosi aceste date in alte scopuri decat promovarea competiei, implicit al activitatilor organizatorilor si a sponsorilor, pentru orice tip de materiale informative dedicate activitatilor de alergare.

3.4. Taxa de inscriere

Taxa de inscriere difera in functie de perioada inscrierii dupa cum urmeaza:

 

22.06.2017- 23.07.2017
Inscrieri individuale
:

Pachet Standard – Dreamer: 89.99 lei

Pachet Premium – Rainbow Hunter: 129.99 lei

Pachet VIP – Unicorn Hunter: 189.99 lei

 

24.07.2017-27.08.2017
Inscrieri individuale
:

Pachet Standard – Dreamer: 99.99 lei

Pachet Premium – Rainbow Hunter: 139.99 lei

Pachet VIP – Unicorn Hunter: 199.99 lei

Inscrieri multiple, 4 sau mai multi:

Pachet Standard – Dreamer: 89.99 lei

Pachet Premium – Rainbow Hunter: 129.99 lei

Pachet VIP – Unicorn Hunter: 189.99 lei

 

28.08.2017 – 09.09.2017
Inscrieri individuale:

Pachet Standard – Dreamer: 109,99 lei

Pachet Premium – Rainbow Hunter: 149.99 lei

Pachet VIP – Unicorn Hunter: 209.99 lei

 

Taxa de participare trebuie achitata in maxim 3 zile lucratoare de la completarea formularului online, iar dovada platii este RECOMANDAT sa fie trimisa prin e-mail la adresa contact@thecolorrun.ro.

In cazul in care taxa de participare NU este platita, inscrierea va fi anulata.

In cazul in care un concurent nu poate participa la eveniment taxa de participare se returneaza in proportie de 70% doar in cazul in care acesta trimite o cerere oficiala organizatorilor cu cel putin 30 de zile inainte de eveniment (data limita 9 august 2017)

In cazul in care un concurent nu mai poate participa, poate solicita returnarea taxei de participare, DOAR in conditiile descrise mai sus.

In cazul in care concurentul vrea sa transfere inscrierea catre alt participant, acest lucru este posibil doar cu cel putin 15 zile (26 august data limita 2017) inainte de eveniment. Pentru mai multe detalii, va rugam sa ne scrieti un email pe adresa contact@thecolorrun.ro

3.5. Declaratia pe propria raspundere

Toti concurentii (adulti) vor completa si semna o declaratie pe propria raspundere ca sunt apti din punct de vedere medical pentru a participa la competitie.

Pentru copiii participanti la aceasta competitie unul dintre parinti/tutore/reprezentant legal al acestora va completa si semna o declaratie prin care isi vor da acordul pe proprie raspundere cu privire la participare si vor declara ca participantul (copil) este apt din punct de vedere medical pentru participarea la aceasta competitie.

Este interzisa participarea la competitie/eveniment a persoanelor care au asupra lor bauturi alcoolice/droguri sau care se afla sub influenta acestora, a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substante iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru socuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru actiuni violente sau de tulburare a desfasurarii normale a derularii evenimentului.

Persoanele care vor incalca aceste prevederi vor fi indepartate din zona evenimentului de catre organizatori, chiar cu sprijinul autoritatilor legale, daca va fi cazul.

Zilele si orele cand pot fi depuse aceste declaratii sunt detaliate pe pagina evenimentului de pe site-ul oficial: http://thecolorrun.ro/

3.6. Echipament si conditii de concurs. Numere de concurs

Concurentii vor participa la competitie folosind tricoul inclus in kitul de participare, iar in rest (sort/fusta/incaltari sport) propriul echipament. Se recomanda concurentilor sa poarte echipament de alergare corespunzator conditiilor meteorologice de la ora de desfasurare a competitiei (inclusiv încaltaminte adecvata).

Tricourile albe vor fi puse la dispozitie de catre organizatori si se vor inmana concurentilor dupa completarea si semnarea declaratiilor pe propria raspundere.

Ridicarea kiturilor de concurs se va putea face in saptamana evenimentului, intr-o locatie ce va fi anuntata ulterior participantilor prin e-mail si pe site-ul evenimentului.

3.7. Start si limite de timp

Primul start este la ora 19:00, iar urmatoarele (un functie de numarul de participanti) la fiecare 4-5 minute. Limita de timp maxima pentru parcurgerea traseului de 5KM este de 60 min de la ora de start.

3.7.1. Arbitri de traseu
In diferite puncte ale traseului de alergare vor fi amplasati comisari de cursa (arbitri de traseu) care vor supraveghea respectarea traseului si a prezentului regulament de catre concurenti.

3.8 Amanarea sau anularea evenimentului

CONDITII METEOROLOGICE:

Evenimentele vor avea loc indiferent de vreme, atata timp cat aceasta nu pune in pericol participantii sau voluntarii. In cazul in care Organizatorii sau reprezentantii autoritatilor publice considera ca vremea sau alte evenimente neprevazute ar putea constitui un pericol pentru public, organizatorii isi rezerva dreptul de a amana startul cursei sau chiar sa anuleze evenimentul, in functie de gravitatea situatiei. Anularea evenimentului poate avea loc inainte de startul cursei sau in orice alt moment pe parcursul acesteia.
Evenimentul The Color Run NIGHT Bucuresti este programat pentru sambata, 9 septembrie 2017. In cazul in care, din motive ce nu tin de organizator, spre exemplu meteorologice, evenimentul nu poate avea loc sambata, 9 septembrie 2017, acesta va fi amanat pentru duminica, 10 septembrie 2017. Toate detaliile evenimentului vor ramane intacte (kit de participare, zona de start/sosire, traseu, etc).
In cazul in care evenimentul nu poate fi organizat nici pe 10 septembrie 2017, acesta va fi amanat pentru o data ulterioara, dar nu mai mare de 90 zile de la data stabilita initial.
In cazul in care suntem nevoiti sa anulam cursa din motive meteorogologice, restituirea banilor sau reprogramarea pentru o alta cursa nu este posibila.
Amanarea evenimentului pentru mai mult de 90 zile de la data stabilita initial ofera dreptul participantilor de a cere restituirea taxelor de participare.
Restituirea taxelor de participare, in cazul amanarii evenimentului pentru mai mult de 90 zile de la data stabilita initial, va fi facuta in termen de 7-30 zile de la data trimiterii datelor de transfer (nume, prenume, CNP si cont bancar in care se face transferul), prin email la contact@thecolorrun.ro

AMANAREA – SCHIMBAREA DATEI EVENIMENTULUI:

In cazul in care, din motive diferite de cele meteorologice, suntem nevoiti sa schimbam data unui eveniment, ca si participant inregistrat ai doua optiuni:
1. Daca noua data iti convine, e grozav! Esti automat inregistrat/a pentru noua data. Verifica-ti casuta de email pentru mai multe informatii interesante despre cursa respectiva, pe care ti le vom trimite inainte de eveniment.
2. Daca noua data NU se potriveste cu planurile tale, te rugam sa ne contactezi la contact@thecolorrun.ro si colegii nostri simpatici de la relatii cu clientii te vor putea ajuta reprogramandu-te la unul dintre evenimentele noastre din 2017 sau restituindu-ti intreaga suma platita.
Cererea de returnare a taxei de participare trebuie transmisa organizatorului, prin email la contact@thecolorrun.ro, in termen de maxim 14 zile din momentul in care schimbarea datei evenimentului a fost anuntata public, pe website, retele sociale si e-mail-ul folosit la inscriere.

ANULAREA EVENIMENTULUI:

Anularea evenimentului se poate realiza doar in cazuri exceptionale, pentru care Organziatorul va prezenta un comunicat oficial pe site-ul oficial si trimis prin e-mail participantilor.
In cazul anularii evenimentului, din alte motive decat cele meteorologice, participantii pot cere restituirea taxelor de participare.
In cazul seriilor de inregistrare de mai multe persoane, taxele de participare se returneaza in acelasi cuantum cu suma platita, printr-un singur transfer bancar.
Restituirea taxelor de participare, in cazul anularii, va fi facuta in termen de 7-30 zile de la data trimiterii datelor de transfer (nume, prenume, CNP si cont bancar in care se face transferul – returnarea taxei), prin email la contact@thecolorrun.ro.

 

SECTIUNEA 4. ANUNTAREA SI ÎNMANAREA PREMIILOR

4.1. Titluri si premii

Evenimentul este unul necompetitiv, astfel ca nu se vor face nici un fel de clasament pentru timpul realizat in parcurgerea traseului.

Orgnizatorul isi rezeva dreptul de a acorda premii pentru categorii speciale (de exemplu, cel mai inedit costum). In cazul acordarii unor astfel de premii, acestea vor fi anuntate inaintea evenimentului.

 

SECTIUNEA 5. CONDITII ADMINISTRATIVE

5.1. Conditii administrative (pe timpul curselor)

Organizarea evenimentului revine Organizatorului care se ocupa de implementarea evenimentului si care pune la dispozitie arbitri si voluntari necesari bunei desfasurari a competitiei.
Pe durata desfasurarii evenimentului, participantii nu pot parasi traseul de alergare si nici nu îl pot schimba, prin scurtare sau alegerea de trasee alternative, respectând si culoarul de delimitare trasat de catre organizatori si marcat cu banda. Participantii care renunta la cursa pe parcursul alergarii sunt rugati sa se prezinte în zona Start/Sosire pentru a anunta arbitrul de traseu din acea locatie despre acest abandon.

Competitia va beneficia de asistenta medicala pentru cazuri de accidentari care se va afla în apropierea zonei de start/sosire si pe traseu, la o distanta aproximativ egala de zona de start/sosire (aprox. km 2,5 de la start)

5.2. Conditii administrative (generale)

Organizatorii se obliga, sa respecte prevederile Legii nr. 677/2001 privind protectia datelor cu caracter personal.
Ca atare, Organizatorii se angajeaza sa pastreze confidentialitatea datelor cu caracter personal ale participantilor la prezenta Competitie si sa le utilizeze conform prezentului Regulament Oficial, al declaratiei participantilor pe propria raspundere si legislatiei în vigoare.

Concurentilor le este interzisa aruncarea oricaror resturi, gunoaie in zona de desfasurare a competitiei sub sanctiunea descalificarii din competitie. Acestia vor putea folosi fie cosurile de gunoi amplasate in zona evenimentului sau sacii menajeri pusi la dispozitie de catre organizatori in zona de start/sosire. Organizatorii vor asigura la terminarea evenimentului eliminarea deseurilor si depunerea acestora în containerele aflate in zona evenimentului.

Este interzisa participarea la competitie/eveniment a persoanelor care au asupra lor bauturi alcoolice/droguri sau care se afla sub influenta acestora, a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substante iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru socuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru actiuni violente sau de tulburare a desfasurarii normale a derularii evenimentului. Persoanele care vor incalca aceste prevederi vor fi indepartate din zona evenimentului de catre organizatori, chiar cu sprijinul autoritatilor legale, daca va fi cazul.

Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica prezentul Regulament pana la data inceperii competitiei cu obligativitatea anuntarii modificarilor intervenite pe site si la locul de desfasurare a competitiei.

 

WOW! Abia astept The Color Run din nou in orasul meu! A fost cea mai frumoasa zi din viata mea! Eu si prietenii mei ne-am distrat de minune!
La The Color Run am primit prima mea medalie! Am pus-o pe perete, sa imi aduc aminte, zilnic, de primii mei 5km!
E pentru prima oara cand voi participa! In 2014 si 2015 am tot amanat, dar acum nu mai ratez! Ne vedem la start!
Am participat la toate evenimentele de pana acum! Vreau pudra, pudra, cat mai multa pudra! Si muzica. Si fete dragute :)
The Color Run este cea mai distractiva cursa la care eu si familia mea am participat! Ne-am simtit minunat, toti 4! Ne (re)vedem in 2016!